w203 Su Genleşme Kabı Değişimi

w203 Su Genleşme Kabı Değişimi

Geçenlerde genleşme kabının su giriş kısmı kırılmış ve su kaçırıyordu, su seviyesi düşünce araç soğutma sıvısı eksik diye uyarı veriyordu.

Sızıntı çok olmadığı için tamamlanan su 3-4 gün sonra eksiliyordu.

SUN-FIX ile yaptığım çözüm (Yeşil renkli kısım) birleşim yerinden dolayı başarılı olamadı bende yeni kap (55 TL) siparişi verdim nihayet bugün değiştirdim.

Yeşil kısım eski su kabı

c320_sudepo1.jpg

Macun alt kısımdan yine az da olsa sızıntı yapıyordu.

c320_sudepo2.jpg

Öncelikle deponun içinde antifirizli suyu fizik kanunlarına göre emme – çekme usulüyle başka bir kaba alıyoruz.

c320_sudepo3.jpg

Radyatörün oradan genleşen suyun kaba geldiği hortumu ayırıyoruz.

c320_sudepo4.jpg

Kabı tutan sol taraftaki 10 numara somunu söküyoruz ama hemen boşa çıkmıyor, kabın en altında zeminde lastik bir yuvaya (sonraki fotoğraflarda 6 numaralı kısım) geçen tırnak ve üst arka tarafta bir kanala geçecek tırnak var. Ayrıca kabın ön tarafında kaba geçecek şekilde kalorifer için ayrı küçük bir devir-daim motoru var bir önceki fotoğraftaki 4 numaralı parçadır kendisi.

c320_sudepo5.jpg

Bu arada benim kabın hemen yanında LPG regülatörü ve filtresi yer alıyor, rahat çalışmak için LPG filtresini söktüm ve içine çalışırken toz kaçmasın diye peçete tıkıştırdım 3 numaralı kısım.

Kabın sağ yanında 1 numaralı kısım motora giden su bağlantısı ve 2 numarada gördüğünüz seviye tespit sensörü var. 1 numaralı su hortumunu ayarlı pense ile gevşetip öyle çıkardım hortumu.

2 numaradaki sensörü (5 numarada çıkmış hali görünüyor) dibinden saat yönünde 90 derece çevirerek aşağı doğru çekin çıkacaktır ;)

c320_sudepo6.jpg

c320_sudepo7.jpg

Eskisini söktükten sonra yenisini yaptığımız işlemleri geri sararak takıyoruz.
c320_sudepo8.jpg
Allah’a çok şükür, motor 95 dereceye kadar ısındıktan sonra inceledim bağlantı yerlerinde ve kapta sıvı kaçağı yok.